Jag har bestämt mig.

Jag ska köpa uggs som jag ska ha som jobbskor, jag hittar inga andra som jag kan tänka mig att ha på mig. Även om dom är väldigt tacky. Dom är varma och dom funkar ändå på nått vis. De är bara de att jag tycker att de fulaste som finns är uggs och mjukisbyxor. Jag har alltid mjukisbyxor på jobbet.. Oj oj oj. Jag får väl härda eller nått..


Facebook.

Som alla vet har facebook tagit över många liv. Man behöver inte längre se ut genom fönstret för att veta vad det är för väder, de står i en fb-uppdatering. Man behöver inte se hockey, de står i en fb-uppatering. Man behöver inte heller läsa tidningen, folk länkar till de som är viktigt. Folk skriver till och med när dom ska gå på toa och vad dom ska göra där, de skriver dom i en fb-uppdatering. Vissa skriver även såkallade avgrundsvrål när dom sittter hos frisören. Men igår blev jag aningen förvånad. En av mina vänner på facebook hade skrivit en uppdatering om att hans dator luktade aningen illa och han funderade på att stänga av den. Inte nog med de, karln satt kvar ett tag till och hann slänga in en till uppdatering som löd: "rök!!!!!!!!". Alltså antog jag att datorn rykte. Visst stänger man av datorn direkt den lukar lite knasigt? Och framför allt när den ryker?
Jag kommer inte bli förvånad  att läsa en statusuppdatering där de står något dylikt: "Ser en gammal dam bli rånad utanför mitt hus! Undra om man ska ringa polisen? Btw de ser ut att bli regn när som helst och Saik förlorade idag!"
Polisen kan iallafall lista ut vilken tid rånet inträffade!

Spegel spegel på väggen där...

Nu är de såhär att jag har köpt ett linne från Nelly.com. De är vitt-och gråttrandigt och på linnet står de TODAY I'M WEARING THIS. Saken är den att varje gång jag ser mig i spegeln måste jag säga högt "THANK YOU CAPTAIN OBVIOUS, I HADN'T NOTICED". Jag skojar inte, varje gång. Här om dagen pratade vi på jobbet om vad man har gjort i fyllan. Då visade det sig att en arbetskompis gör precis som jag i fyllan; Pratar med sig själv i spegeln när man är själv inne på toan. Då står man där inne på toan och ber sig själv att skärpa till sig. När vi var i turkiet minns jag att jag en gång stog inne på toan och  sa till mig själv: "Man är inte ful för att man är lite röd i ansiktet, du har faktiskt supit flera dagar i rad."


De är inte lätt!

Jag har märkt en sak, ifall jag och Sasse är från varandra för länge så hinner vi glömma varandra. Vi är som två tanter med alzheimers. Vi missförstår varandra HELA tiden. Vi blir irriterade för att den andra inte förstår och sen fnittar vi som två små flickor. De är mystiskt att vi totalt glömmer varandras tankesätt på 2 dagar. De kommer inte bli lätt när vi är gamla och är dementa på riktigt och jag gruvar mig lite faktiskt. Om de bara krävs 2 dagar då vi är 20 för att vi ska glömma varandra tänk då när vi är 80? De kommer ta 10 minuter sen skriker vi åt varandra för ingen kommer fatta vad den andra pratar om, sen fnittrar vi i sinne så löständerna faller ut.


Ja, Tommy Körberg, nu är julen här!

Jag skyller på att jag inte kan månaderna men nu har jag börjat, jag kunde inte hålla mig när jag var nere i källaren och sökte galjar men hittade 2 julblommor. Nu har julhandukar och julstaken kommit fram, blommorna är i  fönstret och ur mina datahögtalare sjunger Tommy att julen är här! Vars är min ljusstake? Måste hitta den nu!




Jag har en förtidig trettioårskris.

Igår när jag gick och la mig så insåg jag verkligen att mitt jobb faktiskt inte är så dumt. Jag har trots allt helt underbara arbetskamrater, varenda en. Vad gör att jag vill byta bort de? Mamma sa till mig igår att man alltid blir less på sitt jobb. Jag har den känslan att jag kommer inte ha så många arbetskamrater som  jag träffar lika regelbundet på mitt nya jobb. Samtidigt känner jag att jag vill inte jobba med de här hela livet, men jag vill inte heller vara försäljare. Jag vill helt enkelt bli lågstadielärare och byter jag jobb nu måste jag vänta några år innan jag kan börja plugga vidare. Jobbar jag kvar nu så kan jag ändå plugga och jobba samtidigt. Jag har faktiskt inte så dumt jobb egentligen, de är nog bara nu som de är lite stressigt. Jag tror att arbetskamraterna får överväga. Jag tror jag vill stanna.

Äntligen vänder de!

Jag har äntligen börjat få lite tur här i livet. Jag fick ett nytt jobb idag! Inge mer hemtjänsten efter den 30:e, eller joo, de kommer de säkert bli. Det känns helt overkligt att efter 2,5 år så ska jag jobba med något helt nytt. Jag behöver inte köpa varma vinterskor för att jag ska plumsa i snö 14 timmar på en lördag, istället sitter jag i en varm bil! Jag slipper att ha på mig den fula hemtjänstvästen och plumsa i snö. Jag får förmodligen vara ledig julafton, midsommar och nyårsafton.
Gud bevare mig väl, de här känns helt underbart!


Ett barn som får uppleva rent spel - lär sig rättvisa

Att disskutera med någon som enbart skriker att han ska komma och spöa skiten ur en känns lika meningslöst som att torka arslet innan man skiter. De känns ännu löjligare att han är dubbelt så gammal som en själv och att inom dom svenska normerna ska han framstå som en förebild. Han ska lära mig att vara rationell men i själva verket får man sitta på andra sidan luren och höra att man ska bli uppspikad på väggen. Det känns som att jag lär mig något av denna människa varje gång jag pratar med han, jag lär mig hur man inte ska uppföra sig. 
Jag vill tacka för min fina uppväxt och att jag lärt mig att stå upp för mig själv. De är precis de jag ska göra nu. Jag är trots allt snart bara 21 men vettig nog att förstå att detta är ingen hälsosam relation.

Fire water burn.

So if man is five and the devil is six than that must make me seven,
This honkey's gone to heaven,
But if I go to hell then I hope I burn well,
I'll spend my days with J.F.K., Marvin Gaye, Martha Raye, and Lawrence Welk,
And Kurt Cobain, Kojak, Mark Twain and Jimi Hendrix's poltergeist,
And Webster yeah Emmanuel Lewis cause he's the anti-christ,
The roof, the roof, the roof is on fire,
The roof, the roof, the roof is on fire,
The roof, the roof, the roof is on fire,
We don't need no water let the motherfucker burn,
Burn motherfucker burn.


RSS 2.0